Newfoundlanderkennel

"From Close Harmony"

  

 

 

 

Week 1 ( 30-11-'13/ 07-12-'13)

 

Heel de week wachten..... vanaf de 58e dag kunnen de pups in principe komen, dus dan moet je er gewoon op voorbereid zijn,

En dat waren we. Ik had al vanaf zaterdag 23 november vrij genomen en eerst dachten we ook dat Amy eerder zou komen als de eerder geplande datum rond 29/30 november. Maar Amy is Amy en die nam de boel in de maling :-)

Vanaf donderdag zag het er echt uit dat ze zou gaan bevallen en namen we contact op met Louise v.d Schans die zo vriendelijk wilde zijn om te komen helpen. Vanaf vrijdag zou Yvonne Buijvoets komen helpen. Nou Yvonne kwam bijna rechtstreeks vanuit Zweden hier naar toe en Louise nam afscheid en ging huiswaarts. Beide dames hartelijk dank

Ongeveer 4 a 5 uurtjes later kwamen daar dan toch de eerste tekeningen dat de bevalling aanstaande was.

Nog even naar buiten met zaklantaarn en handdoek..... voor het geval dat.....

Niet lang daarna brak haar water en werd ze erg onrustig en begon te graven.

Haar temperatuur was schijnbaar geen goede graadmeter want die was heel de week hetzelfde.

Amy had de bevalling van de 1e gepland op de vloer naast de bank, dus in alle haast nog een paar fleecedekens op de grond gegooid en ja hoor daar kwam de eerste, maar.....

een stuitligging en het vlies knapte, dus Yvonne moest goed handelen, want als ie terugglipt is ie weg en ten dode opgeschreven.

Maar ze kwam er met een paar hele harde piepen uit en daarna volgende om de 45 a 90 minuten een pup. Teef, Reu, Teef, Reu, Teef, Teef.

Mooi aantal 2 reuen en 4 teven. Ik mocht de laatste 3 voor mijn rekening nemen.

Dat was een bijzondere gebeurtenis !

We zullen zoveel mogelijk de laatste ontwikkelingen op de site bijhouden.

 

 

Zaterdag 30-11-2013

Vrijdag 6-12-2013

 

Nou we zijn zijn zo goed als een week verder. Het is nu 07.30 en zo weer tijd om de pups te laten voeden door Amy.

Amy doet het super, geeft goed melk en is superlief voor haar kids. Zodra ze een piepje hoort, staat ze bij de werpkist. De eerste 2 dagen waren nog wat opstartproblemen en onwennig, maar nu loopt alles goed. Teefje rose/rood als eerste geboren en de kleinste is bezig met een inhaalrace en eet super. Sommige eten zo goed zoals Reu groen dat je gewoon als pup 150gr. per dag kunt eten ! De rest zit tussen de 70-100 gr.

We lossen mekaar iedere keer af zodat ze nooit alleen zijn. Vermoeiend maar er zal wat gebeuren.

Het is grappig dat je na bijna een week al wat karaktereigenschappen kan zien. Reutje blauw en teefje geel denderen over iedereen heen met eten. Ze banen zich letterlijk een weg naar de beste melk en dat is achterin.

Dus sommige pups die wat minder aangekomen zijn legen we aan bij de tepel die het meeste melk geeft.

Ook is het koddig om te zien dat als je de pup bij je gezicht houd, dat je dan een likje in je gezicht krijgt. Hieronder wat foto's van de pups van de afgelopen dagen.